Huize Moddergat

Het dorp met een wel heel bijzondere naam.

Het fotogenieke dorpje Moddergat in het noordelijkste puntje van Friesland valt als het ware bijna van de landkaart. Het huisje ligt echt pal aan de zeedijk van het mooiste natuurgebied van Nederland, het Unesco Werelderfgoed Waddenzee.Huize Moddergat is een idyllisch en authentiek fiskershûske uit een vervlogen verleden maar met het hedendaagse comfort.

De fijne ruime bedstee en twee eenpersoonsbedden op de bovenverdieping bieden plaats aan vier personen. Comfortabele meubels, Tv, Wifi, keuken, alles is aanwezig wat er nodig is voor een heerlijke vakantie.


Het vroegere vissersdorpje is één van de bijzonderste dorpjes in Friesland. Ben je hier eenmaal geweest, vergeet je dit plekje aan de zeedijk nooit meer. Het uitkijkpunt met het indrukwekkende vissersmonument, het kerkje met gotische en neoclassicistische details, het beschermde dorpsgezicht en het museum ’t Fiskershuske maken van dit dorpje een uniek stukje Waddenbeleving.

Vanuit Moddergat worden er laagdrempelige wadlooptochten georganiseerd. Kwelders, mosselbanken en geulenstelsels kun je tijdens deze tochten bewonderen. Maar ook zonder gids kun je hier zo’n twee kilometer de zee oplopen zonder vieze voeten te krijgen. Op het verste punt van de strekdam aangekomen, ervaar je het gevoel alleen op de wereld te zijn; een magische beleving in alle jaargetijden.

Uitwaaien op de zeedijk, ‘bijna oneindig’ slenteren in weer en wind. Maak je hoofd leeg, adem de schone frisse lucht in en kom als herboren weer thuis.
 
Huize Moddergat

Adres
Reddingsboatreed 2
9142 VM Moddergat

Telefoon
+31646115875

" Een klein vissershuisje direct aan de Waddenzee. Ben je op zoek naar rust? Dan is dit de plek voor jou. Het kleine vissersdorp herbergt slechts een paar huizen, maar veel Waddenzee en schapen. Perfect voor wandelingen op de dijk en in de wadden. De slaapmogelijkheid in een bedstee, knus maar ook iets anders :-) Over het algemeen maakt het huis een goede indruk voor zijn leeftijd en is het erg schoon. De eigenaar geeft goede informatie en is snel en gemakkelijk te bereiken. "
Julia
" Moddergat, een gezellige rustige uitvalsbasis om de wadden in te trekken en de ferry te nemen naar Schiermonnikoog. Zalige rust, leuke plek! De bedstee in het authentieke fiskerhuske viel in de smaak "
Trui
" Fantastisch weekend gehad in het huisje van Welmoed. De oranjekoek stond al klaar bij binnenkomst, wat voor mij, als Fries die al jaren in de randstad woont, voelde als een warm bad. Het huisje was brandschoon en rook heerlijk, op de tv konden we ‘s avonds een filmpje kijken en de keuken is top om lekker in te koken. Dat is fijn, want om uit eten te kunnen gaan moet je een Bob aanwijzen. Ook de bedstee slaapt heerlijk. De omgeving is prikkelloos - er is weinig te doen maar de natuur en de karakteristieke huisjes maken alles goed. We zouden het wadlopen met gids zeker aanraden, je kunt kilometers ver het wad op. En vergeet niet de zonsondergang te bekijken op de dijk! Al met al een grote aanrader dus, wij komen zeker een keer terug! "
Sarah

Tarieven

Prijs per nacht (apr t/m juni en okt) Prijs
t/m 2 personen €95
Weekend, vakanties en feestdagen Prijs
t/m 2 personen €120
Prijs per nacht (nov t/m mrt) Prijs
t/m 2 personen €85
Extra kosten en opties Prijs
Eindschoonmaak €50,00
Ieder extra persoons vanaf 1 jaar €15,00
Ieder extra persoon tot 1 jaar €7,50
  • Minimaal verblijf 2 nachten
  • Prijzen zijn incl. toeristenbelasting, gas, water, elektra, bedlinnen, badhanddoeken, washandjes, theedoek, handdoek, vaatdoek, excl. ontbijt
  • Korting van 10% bij een boeking langer dan 4 nachten
  • Bij aankomst staan de bedden opgemaakt voor u klaar
  • Aankomsttijd vanaf 16:00 uur en de vertrektijd op de dag van vertrek 11:00 uur
  • Meer informatie omtrent betalings- en annuleringsvoorwaarden, etc, vindt u hier: meer informatie

Stap 1: check beschikbaarheid

Stap 2: reserveer!